Thursday, April 8, 2010

BLOGGER SELIU-LIU CALON USUKAN ATAU PARLIMEN KOTA BELUD


BLOGGER SELIU-LIU - MOHD AZRONNE PEJUANG BAJAU TULIN!

Suka tak suka, setuju tak setuju, Pipit kagum dengan semangat dan perjuangan Blogger Seliu-liu @ Mohd Azronne Sarabatin yang tidak henti-henti membelasah Ketua UMNO Kota Belud dan YDP Perkasa Sabah dalam isu tanah Kg Wakap dan Kg Labuan dan isu cadangan pemecatannya sebagai wartawan kanan Berita Harian. Saban hari, saban minggu ada saja tulisan mengenai SSK dan Musli Oli.

Memang sesuai seorang keturunan cucu pejuang Perang Pandasan seperti Azrone membela nasib rakyat Usukan. Kalau bukan cucu pejuang, siapa lagi yang berani berhadapan dengan pemimpin besar seperti SSK? 

Azronne seorang penulis dan wartawan yang hebat dan telah banyak menerima anugerah dan hadiah kewartawanan dari Shell dan semua hadiah-hadiah wartawan dalam dan luar Malaysia, siapa lagi yang layak membelasah Musli Oli, seorang penulis politik yang mempertahankan SSK?

Hebat memang hebat. Tiada anak Bajau-Sama yang lebih hebat dari Blogger Seliu-liu! Mana patut Datuk Seri Salleh cadang projek membina lebuhraya Kudat By Pass! Mana patut tanah sawah padi rakyat dirampas dan tidak dibayar kerajaan satu sen! Apa BN ini kerajaan Yahudikah? Inikah slogan 1Israel?

Kenapa Musli cadang Azrone dipecat kerana Azrone mengkritik SSK? Ini kerja tak patut! Perkasa patut sokong Azronne dan belasah lagi SSK!

Pipit minta semua orang Kota Belud, oyo diki, too mura' semua bangsa kita lobi ramai-ramai supaya Bloggers Seliu-liu dipilih calon pilihanraya ke 13! Parti PAS, SAPP dan PKR buka mata dan telinga, lihat siapa hero rakyat sebenarnya!

Azronne Sarabatin calon kita!!!!!

1 comment:

kunyit said...

Salam PP,
Kita tunggu apa komen/reaspon daripada yang empunya badan.